2010-08-26 09:29:24• hírek • Szatmár.ro

Hogyan éleszd újjá a szenvedélyt?

A mai elfoglalt-, szinte csak a karriernek élő nők és férfiak, egy fárasztó munkanap után, a legtöbb esetben nem úgy tekintenek a szexre, mint egy örömforrásra.

A zsúfolt munkaprogram, tárgyalás, e-mail váltás valamint az otthoni teendők után, a szex apránként elveszti elsőbbségét, és a szükségletek kielégítésének utolsó helyére szorul. Egy több éve tartó társkapcsolatban/házasságban pedig ehhez még a rutin és a megszokás is hozzátársul. Valószínűleg több ezerszer hallottad már, hogy egy kapcsolatban a szex milyen fontos szerepet játszik, és ez valóban így van. Az időhiányon és a fáradságon kívül még jó néhány tényező van, ami egy pár szexuális életét veszélyezteti. Egy hosszabb ideje tartó kapcsolatban/házasságban, egy idő után óhatatlanul színre lép a megszokás. A szex kiszámíthatóvá és esetenként unalmassá válik. Amennyiben úgy gondolod, hogy a szexuális probléma elkerülésére az elutasítás az egyetlen módszer, illetve az, hogy nemet mondasz a szexre, akkor a kapcsolatotok jövője bizonytalanná válik. Mégis mi lehet a megoldás abban az esetben, amikor fáradtan hazaérsz és csak az alvásra gondolsz? Hogyan jöhet meg a kedved? Íme néhány trükk, ami a hasznodra válhat.

  • Bizonyára nem esik majd nehezedre lehetőleg minél többször a szexre gondolni. A szexuális fantáziák abban az esetben segítenek, amikor a libidód takaréklángon ég. Ha napközben sokat gondolsz a szexre, hazaérve könnyebben megjön a kedved egy kis „lepedőakrobatikához".

  • Élénkítsd magad egy-két tornagyakorlattal. Ennek nem kell feltétlenül valamilyen megerőltető sportnak lennie. Sokkal inkább jó levezető lehet egy séta, amikor megszabadulhatsz a munkával kapcsolatos gondolataidtól, ezáltal kitisztul az agyad és valóban a szexre valamint a partneredre összpontosíthatsz.

  • Este megihatsz egy pohár bort. Az alkoholnak köztudottan stresszoldó hatása van, ez segít abban, hogy ellazulj. Vigyázz arra, hogy ne nagy alkoholtartalmú italt válassz, mivel ezzel ellenkező hatást érhetsz el, fáradtabb és álmosabb leszel.

  • Egy közös vacsora is szóba jöhet. Készítsetek könnyed és gyorsan elkészíthető vacsorát. A bonyolultabb étel összeállítása azonban elveszi az időt és elvonja a figyelmet az eredeti tervtől.

  • Válassz kellemes zenét és gyújts gyertyát, ezek biztosan segítségedre lesznek abban, hogy ellazulj, sőt a romantikus hangulatot is megteremtik.

  • Ha azt akarod, hogy semmilyen külső tényező ne zavarjon meg, feltétlenül kapcsold ki a telefont. Egy zavaró tényező egyik pillanatról a másikra lerombolhatja a szenvedélyt.

  • Egy vizuális gyakorlatot is kipróbálhatsz. Ha partneredet már a gondolataidban levetkőzteted, ez akár olyan hatást eredményezhet, mint megismerkedésetek legelején, amikor arra vártál, hogy mihamarabb ágyba búj vele.

  • Ez alatt az idő alatt tilos munkáról, családról vagy - amennyiben vannak - gyerekekről beszélgetni. Ezek a tényezők szintén elvonják a figyelmet a szexről.

Ahhoz, hogy mindketten valóban a hetedik mennyországban érezzétek magatokat, nem kell nagy erőfeszítést tennetek. A szenvedély bennünk él, csak időnként hajlamosak vagyunk megfeledkezni róla, ne hagyjuk, hogy kihaljon, élesszük fel újra és újra!


Egy idő után a szex kiszámíthatóvá, és esetenként unalmassá válik

 

Egy idő után a szex kiszámíthatóvá, és esetenként unalmassá válik


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: